Jeśli szukasz nowego grilla i chcesz mieć pewność, że twoje jedzenie gotuje się szybko i równomiernie, to powinieneś kupić grill na podczerwień. Istnieje kilka rodzajów tych grilli, z których każdy ma swoje zalety. Tutaj omówimy model Performance firmy Char-Broil, Solaire SOL-EV17A oraz Broilmaster R3B.
Char-Broil 463280419 Performance
Grill Char-Broil 463280419 Performance to czteropalnikowy grill gazowy o powierzchni gotowania 660 cali kwadratowych. Jego konstrukcja ze stali nierdzewnej i ruszty pokryte emalią porcelanową zapewniają świetne utrzymanie ciepła i trwałość. Zapłon jednym dotknięciem eliminuje kłopotliwe włączanie i wyłączanie płomienia.
Posiada element na podczerwień, który wytwarza ciepło równomiernie na całej powierzchni gotowania. Ta funkcja jest przydatna w zapewnieniu, że jedzenie gotowane na grillu pozostaje wilgotne podczas całego procesu gotowania. Zapobiega również powstawaniu ognisk zapalnych i pomaga zapewnić, że jedzenie jest gotowane równomiernie na całej powierzchni.
Technologia podczerwieni w tym grillu oznacza, że jedzenie wyjdzie z niego z doskonałym smakiem i minimalnym czyszczeniem. Jest również łatwy w użyciu i wyposażony we wszystkie niezbędne ostrzeżenia. Może pomieścić duże grupy bez kompromisu na jakości. Grill jest również przenośny.
Solaire SOL-EV17A
Grille na podczerwień wykorzystują ciepło z promieni podczerwonych do gotowania żywności. Mogą być również używane do wędzenia i pieczenia. Jako źródło paliwa wykorzystują również gaz ziemny. Te grille są zazwyczaj sprzedawane z przyłączami propanu lub gazu ziemnego, ale można je również dostać z zestawami zasilania słonecznego. Jest to świetny sposób na zaoszczędzenie na rachunku za energię, a nawet może być wykorzystany do projektu z okazji Dnia Ziemi.
Grill Solaire SOL-EV17A w podczerwieni ma całkowitą powierzchnię gotowania 1140 cali kwadratowych, która obejmuje boczny palnik Infrared Sizzle Zone do smażenia i brązowienia. Posiada również stojak do podgrzewania nad powierzchnią grillowania i dwa koła do przenoszenia. Wymaga również montażu przed użyciem.
Ten grill na podczerwień ma żeliwny ruszt z powłoką ceramiczną i jest wykonany z myślą o trwałości. Jego duża szafka do przechowywania pozwala na trzymanie jedzenia i innych przedmiotów pod ręką. Kolejną zaletą jest to, że posiada palnik boczny, który ułatwia przygotowanie sosów lub dań bocznych.
Ten grill wymaga szybkiej nauki, ale pozwala uzyskać doskonałe czerwone mięso. Chociaż jest dobry do szybkiego gotowania kurczaka i żeberek, nie jest to najlepsza opcja dla powolnych żeberek wieprzowych w stylu country. Produkuje również więcej zwęglonych niż soczystych warzyw. Nie nadaje się jednak do gotowania grzybów.
Ten grill na podczerwień jest wykonany w celu zablokowania ciepła i jest przenośny, co czyni go idealnym na kemping lub pikniki. Ma powierzchnię grillowania 140 cali kwadratowych i jest w rozsądnej cenie. Posiada ceramiczny palnik, który osiąga temperaturę do 1000 stopni F.
Broilmaster R3B
Jeśli chcesz grill z jednolitym systemem grzewczym, Broilmaster R3B jest doskonałym wyborem. Posiada zakres temperatur 1600 stopni Fahrenheita i jest zbudowany z wytrzymałego, odlewanego aluminium. Może jednocześnie gotować dwie strony grilla w tym samym czasie. Jednak R3B nie jest kompletny bez dodatkowego stojaka.
R3B łączy w sobie technologie grillowania na podczerwień i konwencjonalny grill gazowy. Posiada 3-poziomowy regulowany ruszt do gotowania, wielopozycyjny ogranicznik pokrywy oraz mocny palnik na podczerwień, który generuje do 1600 stopni Fahrenheita (F) na powierzchni grilla. Posiada również elementy ze stali nierdzewnej, wielopozycyjne ograniczniki pokrywy oraz wygodny panel sterowania.
Główną zaletą grilli na podczerwień jest to, że wymagają mniejszej ilości gazu do gotowania w tej samej temperaturze. Dzięki temu można zaoszczędzić pieniądze, nie kupując więcej gazu niż potrzeba. Oprócz tego, korzystanie z grilla na podczerwień pomaga również zmniejszyć flare-ups. Flare-ups mogą być zminimalizowane lub całkowicie wyeliminowane. Jego wysoka temperatura pozwala również spalić rozlane jedzenie bez pozostawiania bałaganu lub pozostałości.
Jeśli chodzi o powierzchnię grillowania, będziesz zadowolony, że jest ona wykonana ze stali nierdzewnej 304. Dzięki temu jest niezwykle trwała i możesz ją z łatwością zabrać ze sobą. Kolejnym plusem jest to, że ma odłączane mocowanie, więc łatwo go przenieść z jednego miejsca na drugie. Ponadto grill wyposażony jest w ponadwymiarowy palnik ze stali nierdzewnej, który wytwarza wyższe temperatury niż większość innych grilli, a także zużywa mniej paliwa.
Kolejną wielką zaletą korzystania z grilla na podczerwień jest szybki czas podgrzewania. Oznacza to, że jedzenie jest gotowane szybko i równomiernie. Gotowanie nie trwa długo, a regulacja temperatury grilla pozwala kontrolować czas gotowania.
Char-Broil The Big Easy TRU-Infrared
Nowy grill Big Easy TRU-Infrared firmy Char-Broil to szybki i wygodny sposób na przyrządzanie różnych potraw bez kłopotliwego używania oleju i tłuszczu. Posiada komorę do pieczenia o powierzchni 1200 cali kwadratowych oraz zamontowany z boku pojemnik do wędzenia do grillowania wędlin i innych produktów spożywczych. Technologia TRU-Infrared sprawia, że jedzenie jest chrupiące bez użycia oleju, a grill na podczerwień ma powierzchnię 180 cali kwadratowych.
Możesz gotować swoje potrawy w dwóch różnych temperaturach gotowania: Low i High. Aby dostosować temperaturę, przekręć pokrętło do żądanego ustawienia i zamknij pokrywę. Do przyprawiania mięs i warzyw można używać suchej mieszanki. Unikaj jednak stosowania cukru w suchych przyprawach, ponieważ może on przypalić jedzenie i spowodować jego wysuszenie. Używaj oleju rzepakowego, arachidowego lub z awokado. Oleje te są bardziej skuteczne w gotowaniu w wysokich temperaturach i wytwarzają mniej dymu. Ten grill jest również wyposażony w 22-elementowy zestaw akcesoriów, w tym stojaki na żebra, stojaki na nogi i haki na mięso.
Char-Broil od dawna jest zaufaną marką w dziedzinie grillowania i ten grill nie jest wyjątkiem. Jest łatwy w obsłudze i ma dużą wszechstronność. Posiada również system TRU-Infrared, który zatrzymuje soki i pozwala uzyskać delikatne, aromatyczne potrawy.
Przenośny grill Char-Broil Big Easy TRU-Infrared jest lekki i łatwy w transporcie. Wykonany jest ze stali nierdzewnej i posiada tacę na żywność, tacę ociekową oraz płytę grillową. Jest również bardzo przenośny i ma składane nogi. Możesz zabrać ten grill ze sobą, gdy jedziesz na wakacje lub na wodę. Jest to również stal nierdzewna klasy morskiej, co czyni go idealnym do użytku na zewnątrz.
Jego panel sterowania i stojak do podgrzewania są łatwe w użyciu i zapewniają dodatkowe 150 cali kwadratowych przestrzeni do gotowania. Szybko się nagrzewa i osiąga wysokie temperatury. Jest również łatwy do czyszczenia. A dzięki łatwej do wykonania instrukcji każdy może z łatwością zainstalować ten grill na swoim podwórku lub patio.
Grill na podczerwień Lynx’s Professional Series
Grill na podczerwień Lynx’s Professional Series posiada szereg funkcji, w tym dużą powierzchnię grillowania i ceramiczne brykiety promieniujące. Ten grill jest zbudowany dla szybkiego i równomiernego gotowania i może pomieścić różne przygotowania żywności, w tym owoce morza i warzywa. Oświetlenie LED na pokrętłach sterujących grilla umożliwia monitorowanie temperatury potraw. Ponieważ grill można podłączyć do gniazdka elektrycznego, można go zainstalować bezpośrednio w kuchni zewnętrznej.
Kolejną zaletą tego grilla na podczerwień Lynx jest to, że wykorzystuje on ceramiczne palniki zamiast metalowych, co pomaga utrzymać ciepło bardziej równomiernie. Ceramiczne palniki są również samoczyszczące. Oznacza to, że nigdy nie musisz się martwić o ponowne rozpalanie grilla lub martwić się o poparzenia. Co więcej, ceramiczne brykiety na grillach Lynx są przypinane na miejscu, co skutkuje równomierną temperaturą gotowania.
Grille Lynx dostępne są również w kilku rozmiarach. Możesz wybrać model o przekątnej od 27 do 54 cali. Wiele z tych grilli posiada zintegrowaną stację koktajlową Cocktail Pro, maszynę do lodu oraz podwójny boczny palnik prep-center. Posiadają również szufladę do podgrzewania, centrum na śmieci i niestandardowe pokrywy.
Grill z serii Professional objęty jest pięcioletnią gwarancją. Gwarancja obejmuje korpus ze stali nierdzewnej, ceramiczne palniki na podczerwień, palnik rożna oraz palniki na podczerwień Trident. Cały grill wykonany jest z wysokiej jakości materiałów, które będą służyć przez długi czas. Wspiera je najwyższej klasy obsługa klienta.
Grill Lynx z serii Professional został zaprojektowany tak, aby bez problemu pasował do większych aranżacji kuchni zewnętrznych. Wyposażony jest w 42-calową obudowę grilla wykonaną z ciężkiej stali nierdzewnej 304 i bezszwowej konstrukcji spawanej. Jego powierzchnia do grillowania jest również zaprojektowany, aby być łatwe do czyszczenia. Zawiera również palnik na podczerwień Trident o mocy 23 000 BTU.
Podobne tematy
- Najlepsze grille gazowe zapewniające wygodę i szybkość
- Najlepsze przenośne grille do grillowania i kempingu
- Najlepsze grille kuchenne do użytku na zewnątrz, które zapewnią najlepsze wrażenia z grillowania